تاثیر عشق مادر بر روی مغز کودک
عشق مادر چگونه می تواند مغز کودک را تغییر دهد :
متخصصان حوزه سلامت روان امروزه با اطمینان از تاثیر محیط روانی اجتماعی اولیه کودک بر این که مغز او چگونه رشد خواهد کرد, صحبت می کنند.
مراقبت و پرورش دادن کودک توسط مادر در اوایل زندگی به رشد بهتر و بیشتر هیپوکامپ مغز کودک (ناحیه ای از مغز که در یادگیری, حافظه و یادآوری خاطرات و پاسخ به استرس نقش حیاتی دارد )کمک می کند.
مطالعات گذشته بر روی حیوانات نشان داده بود که حمایت و مراقبت مادرانه اوایل زندگی تاثیر مثبتی بر رشد منطقه ی هیپوکامپ, تکثیر بهتر سلولهای مغزی و توانایی مقابله با استرس در حیوان می گذارد.
امروزه تصاویر مغزی حاصل از مطالعات بر مغز انسان آشکار کرده اند که "عشق مادر" بر اندازه ی فیزیکی هیپوکامپ کودکش تاثیر مشخصی می گذارد.
در این مطالعه کودکانی که توسط مادرانشان مراقبت و تغذیه شده بودند دارای هیپوکامپی ۱۰ درصد بزرگتر از کودکانی بودند که مادرانشان چندان در مراقبت و پروراندن آنها فعال نبودند.
این مطالعه بخشی از پژوهشی ادامه دار بود که در آن رشد کودکانی با افسردگی زودهنگام بررسی می شد. پژوهشگران ابتدا حمایت و مراقبت مادرانه ای که برای کودکان مورد مطالعه _ کودکان ٣ تا ۶ ساله ای, با علایم افسردگی, با علایم سایر اختلالات روانپزشکی و بدون هیچ اختلال یا علامت روانپزشکی_ فراهم بود را اندازه گیری کردند.
۴ سال بعد از این کودکان MRI مغزی گرفته شد (روشی که توسط آن می توان وضعیت مغز و اندازه ی مناطق مختلف آن را مشاهده و بررسی کرد).
نتایج نشان دهنده ی آن بود که در مقایسه با کودکان غیر افسرده با میزان حمایت و مراقبت بالا, کودکان غیر افسرده با حمایت ضعیف و کم, دارای هیپوکامپی ٩/٢ درصد کوچکتر بودند و این در حالی بود که کودکان افسرده (فارغ از میزان مراقبتشان), هیپوکامپی ۶ الی ۱۰/۶ درصد کوچکتر از دو گروه کودک دیگر داشتند.
آدرس تلگرام من:
کپی برداری با ذکر منبع بلامانع می باشد.